Blogindlæg af Nadja Kaagh - @stampasareforever
Velkommen til mit første blogindlæg på den nye smukke hjemmeside Camilla har arbejdet hårdt på.
I dag vil jeg gerne vise, hvordan det er muligt at lave et kort der skifter fra hest til enhjørning, ved hjælp af Lawn Fawn Magic Picture Changer.
Lad dig endelig ikke afskrække af hverken stempelsættet eller dien, som ved første øjekast kan se lidt avanceret ud. Både hest og die er super nem at samle.
1: Start med at diecutte alle panelerne fra Lawn Fawn Magic Picture Changer, jeg har valgt at skære dem ud i Neenah solar white, også selv om det ikke er alle der skal farvelægges med copic, men da alle skal have en jævn distress oxide color blend, så er det bedst at benytte samme type papir til hele projektet.
Til de næste punkter skal man have tungen lige i munden, men det går nemt når blot man ikke springer punkterne over.
2: Saml de to paneler der skal give det skiftende billede og træk "tappen" helt op, så det er panelet med de skrå streger der ses. Stempel enhjørningen midt i panelet.
3: Tag en linial og sæt to streger ud for toppen af enhjørningens ører. Hvis blot stregerne er uden for panelet kan de ikke ses senere.
4: Skub "tappen" ned og stempel toppen af hesten på panelet med de vandrette streger, så hestens ører rammer ud for stregen vi netop har skitseret med enhjørningens ører.
5: Skil de to paneler fra hinanden igen og stempel bunden af hesten/enhjørningen på et stykke Neenah Solar White for sig selv. Så er vi klar til at farvelægge.
6: Jeg har farvelagt manken med grå toner c0, c1, c2, c3, c5 og c7. Hestens mule og indersiden af ørerne farvelægges med RV10 og kanterne blødes op med colorless blender O, således at det lyserøde blender ud i den hvide del af hesten. Næseborene farvelægges med C5 og C7.
7: Blomsterne farvelægges med RV04, RV13, RV02 og RV10. Blomstens centrum med Y08 og Y00.
8: Selve hesten skal syne hvid, derfor kan det virke mærkeligt at jeg vælger at farvelægge hestens kanter i blå. Det blå skær giver den hvide farve et mere rent udseende end hvis jeg f.eks havde valgt at benytte en lys grå i kanterne. Jeg har farvelagt med B000 og B0000 (B0000 fås kun i copic sketch). Den blå farve lægges kun i kanten og hvor man evt. ønsker skygger. Derudover har jeg brugt colorless blender 0 til at blende den blå farve ud i det hvide, så de giver en blød overgang.
9: Lav en maske til de stemplede motiver. Jeg har klippet nogle stykker masking-tape ud så de passer i størrelsen og sat dem fast på mine bukser (ja, jeg mener det!). At sætte tapen på bukser først gør, at tapen klistrer mindre og derfor har mindre sandsynlighed for at ødelægge dit motiv, når du trækker det af igen. Herefter har jeg skåret langs den sorte streg rundt om motivet og trukket det overskydende tape forsigtigt af bagefter.
10: Nu skal alle dele, undtagen den lille tap med pilen, dækkes med Distress Oxide Worn Lipstick. Det er kun nødvendigt at dække de synlige dele af panelerne. Jeg blender med børste, da de fine hår ikke rykker i hverken masking tape eller de udskåren kanter.
11: Da jeg ønsker at skabe dybde i baggrunden vælger jeg at lave vandsplatter med en medium pensel og rent vand. Jo større pensel jo større dråber, så husk af skifte efter behov. Da Neenah papiret suger vandet hurtigt, er det ikke nødvendigt at duppe det af med køkkenrulle. Herefter kommer de smukkeste hvide aflejringer.
12: Nu vil jeg gerne lave mørkere splatter. Derfor tager jeg en lille klat bordeaux akrylmaling og blander med en dråbe vand på en stempelblok.
Når malingen er godt fortyndet skubber jeg den af akrylpladen, ned mod mit papir. Forestil dig at du vil skrabe malingen af penslen ved at trække den mod kanten af stempelblokken. Det svirp hårene i penslen laver, hvis man gør det hurtigt, får malingen til at sprøjte ned mod papiret. Prøv dig frem, leg med det og elsk den tilfældighed det giver!
13: Når panelerne er tørre skal kortet samles, og til det har jeg gjort mig nogle erfaringer, der får kortet til både at køre bedre, men også til at holde længere i brug. Det første tip er at skære endnu en top af det skrå panel og lime sammen med det eksisterende. Det gør at tappen er tykkere og langt nemmere kan trækkes op og skubbes ned uden at gå i stykker. Det er vigtigt at den nye tap er en smule længere end den på panelet, da der ellers vil blive en kant, som tappen vil hænge fast i. Se billedet, denne er perfekt.
14: Sæt nu panelerne sammen som tiltænkt og her kommer så mit andet tip. Skær fire tynde streger papir som passer ind i den foldekant der allerede er i panelet. De to første limes ind under foldetappen, en på hver side. Derefter limes tappen på som tiltænkt af producenten. De to tilbageværende limes på over den foldede tap. Sådan at der nu ikke længere er et lag papir som oprindeligt tiltænkt, men tre på hver side. Det giver det inderste panel større frihed til at bevæge sig op og ned.
15: Mit tredje tip er, at bruge flydende lim, når panelerne samles! Årh hvor har jeg lavet mange kort, hvor jeg fulgte Lawn Fawns guide og brugte dobbelt klæbende tape. Det resulterede i ødelagte kort, fordi det inderste panel vil klistre sig fast i kanten af den dobbeltklæbende tape. Don't make the same mistake! Når du limer bagsiden ned på resten af panelet, så husk at trække det inderste panel op ved at trække i tappen, og husk at centrere det. Brug flydende lim, og gå ud og lav kaffe, hæng vasketøj op eller noget andet der gør, at du ikke (ligesom mig) er så nysgerrig på om kortet nu virker, at du kommer til at trække i tappen inden limen er tør. Lad limen tørre inden du leger med mekanismen!
16: Vend kortet og lim fronten på (men rør ikke ved mekanismen før limen er tør! Jeg ved det af erfaring, haha)
17: Mens vi venter på at kaffen løber igennem og limen tørrer, så gør vi fronten af hesten klar til at blive sat på kortet. Klip den ud og efterlad plads over øjenbrynene til at vi kan skære den perfekt til. Ude til venstre kan man se hvor hestens manke skal ramme stregen ud for øjenbrynene. Skære vandret over her.
18: Brug flydende lim til at sætte hesten fast. Det gør det nemmere at skubbe den rundt til den sidder perfekt.
19: Og nu til tappen. Det er denne tap der gør at man ikke kan komme til at skubbe det inderste panel ud i bunden af den samlede mekanisme. Skulle det ske, så ér det muligt at samle dem igen selv om kortet er limet sammen, det er bare en smule mere besværligt. Jeg har valgt den nemme løsning og farvelægger toppen af tappen man rykker i med copic R22. Pilen limes ud over.
20: Som accessories har jeg valgt at bruge bladene fra turteldue sættet, sammen med bladede fra det lille blomstersæt (de er ens, det ene stempler yderkant, det andet stempler hele fladen. Diesne der passer til turtelduerne passer også (nogenlunde) til bladene fra blomsterpakken.
21: Som tekst vælger jeg at bruge både den medfølgende tekst i heste/enhjørning-pakken, og et af de små fra relationsstemplerne fra Three Scoops.
22: Jeg skærer en bord ud fra Lawn Fawn double slider card diesættet, og stempler "Til den smukkeste" fra relationssættet derpå. Når jeg stempler tekster bruger jeg ALTID VersaFine Clair stempelsværten. Den er så fed og lækker at man ikke behøver at stemple flere gang.
23: Og så er der bare tilbage at samle kortet med blade og tekster.
Jeg håber at I har mod på at prøve kræfter med det nye lækre heste- og enhjørning sæt. Det er til dato nok mit yndlings sæt Camilla og jeg har skabt sammen. Skulle denne guide have efterladt nogle med spørgsmål til fremgangsmåden, så kontakt mig endelig. Det kan ske både gennem Three Scoops eller direkte til mig på min instagramprofil @StampsAreForever.
Her neden under er et tidligere kort næsten magen til.
Kærligst Nadja
Materiale liste
- Lawn Fawn Magic Picture Changer
- Add on til Lawn Fawn Magic Picture Changer
- Magisk hestestempel
- Big shot
- Neenah solar white
- Copic Ciao tusser
- Distress Oxide Worn Lipstick
- Ranger pensler
- Lawn Fawn lim
- Saks
- blomster- og relationsstempler
- Turtledue stempler + dies
- Lawn fawn double slider die
- VersaFine Clair
- Masking papir
- akrylmaling